Інакші гастрохолдінгІнни Поперешнюк та Євгена Клопотенка
Ми відкриваємо Україну!
наші проекти
Засновники
![Євген Клопотенко](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fklopotenko-1.5a4b7c22.jpg&w=3840&q=75)
![Євген Клопотенко](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fklopotenko-3.b31ea184.jpg&w=1920&q=75)
![Євген Клопотенко](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fklopotenko-4.9d8b257a.jpg&w=3840&q=75)
Євген Клопотенко
Співвласник і бренд-шеф гастрохолдингу «Інакші»
Лауреат 50 Next (від міжнародного рейтингу найкращих ресторанів світу The World’s 50 Best Restaurants
Автор найпопулярнішого в Україні кулінарного сайту klopotenko.com
Автор кулінарних книг: «Зваблення їжею. 70 рецептів, Які захочеться готувати», «Зваблення їжею з українським смаком», 'Святкові страви', «Ukrainian cuisine in 70 dishes», «Борщ і до борщу», «The Authentic Ukrainian Kitchen»
Ідеолог проєкту покращення культури харчування CultFood
Ініціатор внесення борщу до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО
'Раніше наші заклади і нересторанні проєкти існували достатньо автономно один від одного, але бізнес розвивається, з’являється багато нових напрямів. Це як дерево, яке розростається і стає великим, і один із перших кроків — об'єднання усіх бізнесів під однією кроною. Ми будемо всюди, де присутня їжа. Це мій особистий виклик — спробувати змінити всю сферу їжі. Раніше я думав, що це можна зробити через YouTube, сайт, соцмережі, книги… Але я зрозумів, що цього мало. Поки люди не будуть постійно їсти нормальну їжу, їх уподобання не зміняться.'
![Інна Поперешнюк](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fpopereshniuk-4.535275be.jpg&w=3840&q=75)
![Інна Поперешнюк](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fpopereshniuk-3.f15cf763.jpg&w=1920&q=75)
Інна Поперешнюк
Співвласниця гастрохолдингу 'Інакші'
Співзасновниця компанії 'Нова Пошта'
Бренд-амбасадорка компанії New Run
Засновниця проекту для дітей-сиріт «Команда чарівників»
Увійшла в рейтинги «100 найбільш впливових жінок України» за версією журналу «Фокус» (2016) і «Топ-100 успішних жінок України» за версією журналу «Новое Время» (2018)
Володарка численних відзнак і нагород, серед яких — орден «Берегиня України»
'Наш з Євгеном гастрохолдинг – це скоро вже 6 років копіткої праці кожного дня: з кожним гостем, стравою, кожним зібраним продуктом на фермі, з кожним членом команди. Ми віримо в силу командної роботи і гнучкого креативного підходу. Згадаю наш перший крок. Ресторан '100 років тому вперед' став першим проектом і фундаментом для створення холдингу. А сьогодні це чи не найпопулярніший ресторан високої української кухні в Україні і відтак у світі. Я пишаюсь нами! Секрет нашого з Євгеном успіху – у вдалому тандемі підприємиці та шеф-кухаря, а також у спільній пристрасті до української кухні. Зі зростанням ми залишаємось вірними своїм цінностям та ідеям.'
ресторан 100 років тому вперед
Вже роками командою ми вивчаємо рецепти і звичаї приготування їжі, які передаються поколіннями: ми зберегли в українській кухні традиції наших предків, але пропустили через свій сучасний досвід. Наші страви – на 100% з українських продуктів.
Серце Полтавщини в Києві Полтава
Тут — Полтава в історичному центрі Києва, на Арсенальній. Наш заклад — маніфест одному з найгастрономічніших, як виявилося в процесі експедиції, регіонів України. Регіон самобутній, зі своїм культом їжі. Разом із командою ми прагнемо створити сучасний гастрономічний бренд — Полтаву.
![бістро Полтава](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fimg1.9e9eba70.jpg&w=3840&q=75)
![бістро Полтава](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fimg2.2ea1da61.jpg&w=1920&q=75)
українське кафе Інші
Інші – це кафе української їжі на кожен день. Ми поєднуємо українські продукти, традиції та сучасність.
Меню кафе постійно змінюється, проте всюди і завжди з нами залишається борщ.
![бістро Інші](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fimg1.4c1961fe.jpg&w=1920&q=75)
бар-ферма Інші
Ферма та бар працюють в симбіозі, не дорівнюючи одне одному. Бар не є фермою, але дух її однозначно відчувається під час відвідин. Саме ферма робить бар «Інші» — іншим: нам надважлива присутність українського продукту в кожнісінькому коктейлі.
![бар-ферма Інші](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fimg1.a0f586d7.jpg&w=3840&q=75)
![бар-ферма Інші](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fimg2.b13c497e.jpg&w=1920&q=75)
![бар-ферма Інші](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fimg3.4d946c18.jpg&w=1920&q=75)
франшиза Інші-beetroot
Перша в світі франшиза бістро української кухні на кожен день. Ми створили франшизу щоб зробити українську кухню звичною та відомою в усьому світі. Ми вклали досвід іменитих власників у сфері української гастрономії, їх успіх управління мережею із тисячею точок та сотнею партнерів та підкріпили все потужною командою.
![бістро Полтава](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2FIMG_6.773bde3f.jpg&w=3840&q=75)
![бістро Полтава](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2FIMG_5.84890aef.jpg&w=3840&q=75)
проект Качана каша
Ми готуємо кращі українські страви на щодень для працівників великих підприємств по всій Україні.
![Євген Клопотенко](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fklopotenko-7.06b194d6.jpg&w=3840&q=75)
![курка](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fimg1.8c480363.jpg&w=1920&q=75)
![гречка](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fimg2.f2e62167.jpg&w=3840&q=75)
![котлета](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fimg3.4010039e.jpg&w=1920&q=75)
![борщ](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fimg4.db500afc.jpg&w=1920&q=75)
обіди тривалого зберігання Куліш
'Куліш' – наші обіди тривалого зберігання: для домашніх запасів, підкоряти Капати, на риболовлю чи пообідати в офіс. Мабуть, можна і в космос прихопити з собою! Вже готові страви. Треба тільки розігріти! Готуємо за рецептами шефа Євгена Клопотенка. Тут в нас і борщ, і куліш, і гречана каша з грибами – все, щоб смакувало дуже по-рідному.
![куліш](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fkulish1.ce0ac53a.png&w=1920&q=75)
![борщ](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fkulish2.5d004402.jpg&w=3840&q=75)